Társadalmi felelősségvállalás

A Szakkollégium hallgatói a zeneművészeti képzésből fakadóan elsősorban saját szakmájuk területén tudnak hatást gyakorolni ember- és hallgatótársaikra, valamint a jövő nemzedékre. Zenei tevékenységük révén közvetlen kapcsolatba kerülnek a hallgatósággal, közös, zenei, esztétikai élményeket élnek át, melyek hatással vannak az emberi kapcsolatokra, fejlesztik a közösségi érzést, elgondolkodtatnak az emberi értékrendről.

Hangversenyek fellépő művészeivel folytatott beszélgetések - „Vitaestek” - alkalmával ismerkednek más, külföldi oktatási rendszerekkel, a zenészek élethelyzeteivel, kapnak útmutatót életpályájuk lehetőségeire.
Hangversenyek fellépő művészeivel folytatott beszélgetések - „Vitaestek” - alkalmával ismerkednek más, külföldi oktatási rendszerekkel, a zenészek élethelyzeteivel, kapnak útmutatót életpályájuk lehetőségeire.

Kiemelt feladat a felnövekvő generációk értő- hangverseny-látogató közönséggé nevelése, ezért hangszerbemutatóval egybekötött bemutató előadásokat, műsorokat tartanak óvodákban és sérült gyermekekkel foglalkozó intézményekben. Így próbálják bevezetni a felnövekvő generációkat az értékes zene világába. A Vasárnapi muzsika a város koncertsorozata, ahol a  Szakkollégium mindig kiemelt helyen szerepel, koncertjeiken változatos kamaraprodukciók sorában minden hangszercsoportból kaphatnak ízelítőt. Ismertetőkkel egybekötött műsorokkal örvendezteti meg a hallgatóságot, sokszínű  hangszer- összeállítással, mely alkalmakon főleg az idősebb generációk képviselői szerezhetnek új ismereteket és élményeket.

 

Frissítés dátuma: 2018.04.04.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ