A szakkollégium célja

A kiemelkedő képességű hallgatók számára lehetőséget biztosítani saját szakterületükön való elmélyülésre, hazai és nemzetközi versenyekre való felkészülésre, valamint az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Művészeti és Művészettudományi Szekciójában való részvételre.
Szakterületei: előadóművészet és alkotóművészet.

Az egyéni képzés során a hallgatók tanáraik, (témavezetőik) irányításával saját, személyre szabott gyakorlási, előadói programot kapnak, mely a tanulmányi kötelezettségeken túli gyakorlási, fellépési, repertoárbővítési feladatokat  tartalmazza, ezen kívül foglalkozik a hazai és nemzetközi mesterkurzusokra, versenyekre, zenekari próbajátékokra való felkészítéssel is. Mindez tutorális tevékenység – mester- tanítvány – keretei között zajlik. A hallgatók számára lehetőség nyílik az intézményen belüli és azon kívüli szereplésekre, ezzel fejlesztve a pódiumra való rátermettségüket.

A szakkollégiumi közösség éves programot állít össze a zenei képzés olyan szegmenseit érintve, amely pótolja számukra a hiányzó ismereteket. Ennek keretében mesterkurzusokat, közösségi programokat, kirándulásokat, hangverseny- látogatásokat szervez és hirdet, valamint küldetésének érzi a felnövekvő generációk megismertetését a zenével hangszerismertetők tartásával. Ennek érdekében óvodások és sajátos nevelési igényű oktatási intézmények tanulói számára ismeretterjesztő zenei foglalkozásokat iktat be éves programjába, melynek kialakítását, szervezését és lebonyolítását is a hallgatók önállóan oldják meg.

 

 

Frissítés dátuma: 2018.03.20.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ